Hyr studio i Herault, Languedoc

Precis vid kyrkan i en liten by med ursprung från 800-talet, ligger vår charmiga studio. Den ligger i bottenvåningen på ett 1200-talshus som en gång var bostad åt prästerna i vår lilla by. Under åren har det gotiska valv där studion ligger använts både till att servera mat till de fattiga, som skolsal och som stall.

Nu är det gamla valvet inrett till en fullt modern bostad på 60 kvm. Den är utrustad med kök, stor matplats, öppen spis, tvättmaskin TV, radio och internet. Två sköna sängar. För att kunna nyttja studion fullt ut även under de ibland lite kyliga vintermånaderna har vi lagt in vattenburen golvvärme. Hyran för studion varierar med säsong, 280 – 480 euro per vecka.

Nezignan l´Évêque ligger ca 3,5 km från den historiska staden Pezenas. Pezenas är känt för att Moliere uruppförde fler av sina pjäser här. I Pezenas fanns också prinsen av Conti som var Moliers mecenat och store beundrare. De äldsta husen i staden är från 1100-talet. Hela den gamla staden är förklarad som nationellt monument och finns med på Unescos världsarvslista. Under de senaste tjugo åren har staden renoverats bit för bit. På sommaren flyttar mängder av hantverkare och konstnärer in i de gamla husen och hela den gamla staden blir ett myller av människor, konst och kultur.

Många hus har en skylt på fasaden som talar om att huset har något som är extra fint, en trappa eller gård t.ex. Sitter skylten där är man välkommen att gå in och titta. På lördagarna hålls marknad på den stora avenyn.Här säljs blommor, mat, kläder, korgar och husgeråd. I Pezenas finns många bra restauranger. Le Glacier serverar traditionell mat till bra priser, den bästa pizzan äter man på Le Jacca. Le vieux Coq vid det gamla torget har en trevlig miljö och god mat. I den äldsta delen ligger också Les Palmieres, lite av stadens innekrog på sommaren. På den stora genomfartsgatan ligger över 50 brokanter, antikvitetshandlare, som säljer alla typer av gamla saker. Allt från kläder till vackra möbler ”från tiden”.

Dela den här sidan